Managed hosting door True

Recorddrukte internetverkeer bij AMS-IX

 

Verkeer

Het internetverkeer breekt alle records. De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de voornaamste knooppunten voor internetverkeer ter wereld, passeerde afgelopen maandagavond voor het eerst in zijn bestaan de grens van 8 Terabit per seconde. De stijging komt vooral door streaming van films en muziek. Ook werken veel mensen in de cloud. Grote internetbedrijven, waaronder Microsoft, Google, Facebook, Netflix en Spotify, maken veel gebruik van het hoofdstedelijke internetknooppunt.

Nu de scholen dicht zijn en veel ouders thuis moeten werken, zitten jonge kinderen meer voor de tv of op de iPad. Zo meldt het Netwerk Mediawijsheid. Kinderen van 0 tot en met 6 jaar oud besteden gemiddeld 2,5 uur per dag op beeldschermen. Voor het uitbreken van de coronacrisis een paar weken geleden was dat 1 uur en 45 minuten per dag.

Vooral kinderen van 5 en 6 jaar kijken meer naar schermen. Ze doen dit nu gemiddeld 202 minuten per dag, dus bijna 3,5 uur. Een paar weken geleden was dit 117 minuten per dag. De stijging komt doordat ze opdrachten van school krijgen die online moeten worden uitgevoerd.

Kinderen kijken ook meer filmpjes. Dat was 84 minuten (bijna 1,5 uur) per dag en is nu gestegen naar 114 minuten (bijna twee uur) per dag. De tijd die ze besteden aan gamen steeg van 29 naar 40 minuten.

Het Netwerk Mediawijsheid heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan onder ouders, onder de naam Iene Miene Media. Zeven op de tien ouders werken thuis terwijl ze tegelijk voor de kinderen moeten zorgen. Veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om schermtijd gaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6906257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.