Managed hosting door True

Cloudera neemt bi-specialist Arcadia Data over

 

Big data

Cloudera neemt het Britse Arcadia Data over. Op die manier wil de Californische cloudspecialist meer analytics-oplossingen aanbieden in zijn eigen dataplatformen. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Arcadia is de ontwikkelaar van ArcEngine, een technologie die bedrijven in staat stelt inzichten te halen uit verschillende bronnen zoals data lakes, cybersecurity, iot en customer intelligence en dataplatformen als cloud object stores, Apache Kafka en Apache Hadoop. ArcEngine gebruikt machine learning om te anticiperen op bepaalde acties, zodat verwachte queries en rapporten alvast zijn voor te bereiden. Cloudera wil de technologie inzetten om zijn klanten die inzichten sneller te kunnen aanbieden en rapporteren. De technologie wordt geïntegreerd in de volgende versie van Cloudera's Data Warehouse.

‘Data wordt almaar complexer en komt uit steeds meer bronnen van zowel private als publieke clouds’, zegt Anupam Singh, chief customer officer van Cloudera. ‘It-organisaties moeten daarom datatoegang optimaliseren om te vermijden dat gebruikers geen actie kunnen ondernemen of verouderde informatie gebruiken. Zakelijke gebruikers moeten toegang krijgen tot de data die ze nodig hebben, op het moment dat ze die nodig hebben.’

Waarschijnlijk zal Cloudera het volledige personeelsbestand van Arcadia Data overnemen. Cloudera nam begin dit jaar ook Hortonworks over, een Britse specialist in Hadoop-technologie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6795047). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.