Managed hosting door True

Splunk lijft cloud monitor SignalFx in

Databedrijf integreert producten van SignalFx in zijn huidige dataplatform

 

Splunk hoofdkantoor San Francisco

Hoofdkantoor van Splunk in San Francisco (foto: Diederik Toet)

Splunk legt ruim een miljard dollar neer voor SignalFx. Het databedrijf uit San Francisco breidt ermee zijn huidige portfolio van it-beheerproducten uit met cloud monitoring en performance management voor applicaties en microservices. Het is voor Splunk de grootste overname tot nu toe.

SignalFx biedt enkele saas-producten waarmee je de prestatie van cloud-infrastructuur, microservices, containers en cloud-applicaties in realtime in de gaten houdt. Naar eigen zeggen kunnen de producten binnen enkele seconden verstoringen in de cloud achterhalen en hun oorzaken blootleggen. Dit gebeurt aan de hand van advanced analytics en datawetenschap.

Dataplatform

Splunk integreert de producten van SignalFx in zijn huidige dataplatform, zodat klanten hun applicaties, ict-infrastructuur en data vanuit één omgeving kunnen monitoren. Daarbij maakt het niet uit of deze onderdelen in de cloud of in een lokaal datacenter staan. De hoeveelheid data is evenmin van belang.

Splunk is opgericht in 2003 en ondersteunt organisaties bij het achterhalen en gebruiken van big data. Het gaat daarbij om allerlei soorten data, ook die afkomstig is van iot-apparatuur. De gegevens worden verwerkt, geïndexeerd, gecorreleerd, doorzoekbaar gemaakt en getoond in dashboards en rapportages.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6783024). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Business Analytics

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.