Managed hosting door True

PST Business Services in handen van Tigit

 

data analyse op device

It-dienstverlener Tigit uit Arnhem neemt PST Business Services over. Dat bedrijf uit Tiel blijft actief onder zijn eigen naam. Ook blijft de operationele aansturing in handen van algemeen directeur Olaf van Dam, die toetreedt tot het managementteam van Tigit. Via de overname wil Tigit data-analyse-diensten in de zorg leveren.

Tigit levert ict-infrastructuren, technisch applicatiebeheer, werkplekbeheer en crisismanagement in de zorgsector. De Arnhemse organisatie zocht een partner om zijn dienstenpakket uit te breiden met business monitoring en data-analyse. Die partner vond het in PST Business Services.

PST Business Services levert continuïteit in bedrijfsprocessen door monitoring, high availability en disaster recovery. Het Tielse bedrijf bedient voornamelijk opdrachtgevers in het bank- en verzekeringswezen, de logistiek, food/non food, automotive en e-Commerce.

Via de overname vergroot Tigit naar eigen zeggen de toepassingsmogelijkheden op het gebied van digitalisering in patiëntenzorg, zoals unified communications, beeldzorg via beeldtelefonie, domotica, internet of things, artificial intelligence en robotica.

‘Met de toevoeging van de expertise van PST Business Services op het gebied van data-analyse, speelt Tigit in op de behoefte van de zorgsector om via analyse van grote datastromen zorgprocessen te verbeteren’, vertelt Wim Berghuis, oprichter en eigenaar van Tigit. ‘Een ontwikkeling die in de zorgsector nog in de kinderschoenen staat. Daarbij verlagen we door de overname onze afhankelijkheid van derden.’

De gecombineerde organisatie is goed voor 65 medewerkers en een jaaromzet van 55 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6311091). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.