Managed hosting door True

IntellinQ en Nieuwland slaan handen ineen in geo-data

 

Maarten van der Hoek (directeur Nieuwland), Boris van Luipen (directeur operations IntellinQ), Milan Uitentuis (commercieel directeur IntellinQ)

v.l.n.r. Maarten van der Hoek (directeur Nieuwland), Boris van Luipen (directeur operations IntellinQ), Milan Uitentuis (commercieel directeur IntellinQ).

De Rotterdamse datamanagement-specialist IntellinQ en geo-informatie-specialist Nieuwsland uit Wageningen starten een samenwerking op het gebied van geografische data. Waar IntellinQ zich richt op het stroomlijnen van data, gaat Nieuwland deze data visualiseren en toepassen binnen dagelijkse processen.

IntellinQ en Nieuwland stellen dat er een enorme hoeveelheid aan geo-data beschikbaar zijn. Dat varieert van basisregistraties en landelijke voorzieningen, PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart), databronnen tot big- en open data. De uitdaging ligt volgens de partijen in de dataverwerking om bruikbare informatie te verkrijgen en om vervolgens een vertaalslag te maken naar de toepassing voor dagelijkse werkzaamheden.

Om die slag te realiseren, gaan de partijen een samenwerking aan. Dit moet zorgen dat de levering van data geïntegreerd kan plaatsvinden. Zo moet de gehele keten van het verzamelen van diverse data tot de visualisatie van deze data op de kaart geïntegreerd worden. IntellinQ gaat binnen de samenwerking de data stroomlijnen. Nieuwland gaat op haar beurt de data visualiseren en toepassen binnen de processen. 

Geo-data

IntellinQ heeft de GeolinQ-software ontwikkeld. Daarin worden geografische gegevens beheerd, gekoppeld en ontsloten. De beheerketen van databron tot ontsluiting van gegevens wordt naar eigen zeggen integraal ondersteund. Het koppelt gegevens uit diverse interne en externe bronnen en maakt deze beschikbaar voor gebruikersgroepen.

Nieuwland maakt via zijn WebGIS Publisher-oplossing geo-informatie beschikbaar voor de eindgebruiker. Deze oplossing is volgens het bedrijf eenvoudig te integreren in software-oplossingen van derden. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5990409). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.