Managed hosting door True

SAS bouwt business intelligence-platform KNVB

 

Karel Kinders van SAS (links) en Jean-Paul Decossaux van de KNVB.

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) gaat de technologie van business intelligence-leverancier SAS inzetten voor een ‘voetbal intelligence’-platform. Hierop moet de voetbalbond vanuit zijn bestaande database resultaten van analyses kunnen publiceren. Sinds 2014 werkt de KNVB al samen met SAS.

SAS gaat de KNVB ondersteunen bij het opzetten van een business intelligence (bi)-platform, om inzichten te delen met zijn leden. ‘Via Sportlink hebben wij een hoop data beschikbaar over wedstrijden in heel Nederland’, legt een woordvoerder van de KNVB uit. ‘Dit zijn gegevens als uitslagen en de spelers bij elke wedstrijd. Daarnaast hebben we ook marketing- en communicatiedata waar we analyses op kunnen draaien.’ Volgens Wouter de Wijn van SAS kan de data van de KNVB op het nieuwe platform worden gecombineerd met open data, waarop analyses kunnen worden uitgevoerd.

De data moeten worden getoond op het platform, zodat KNVB-leden meer inzicht in hun doelgroep kunnen krijgen. Hiermee kunnen ze op trends inspelen en bijvoorbeeld de klantbeleving verhogen. De KNVB-woordvoerder noemt als voorbeeld dat je door middel van analyses zou kunnen ontdekken dat in een bepaalde regio veel meisjes wonen van een bepaalde leeftijd die graag willen voetballen. ‘Op basis hiervan kunnen wij voetbalverenigingen in die regio adviseren om bijvoorbeeld een meisjeselftal op te zetten. Daarnaast kunnen we ook analyseren wat de redenen zijn waarom sommige voetballers stoppen met voetballen. Daar kunnen verenigingen dan ook op inspelen. ‘

Het beheer van het platfom ligt volgens De Wijn bij de KNVB zelf. ‘De technische ondersteuning ligt wel bij de managed service-afdeling van SAS.’ Hoe het platform precies gaat worden beveiligd is niet bekend, maar 'het is vanzelfsprekend dat er met security rekening wordt gehouden bij de bouw van het platform', aldus De Wijn.

Het is niet duidelijk wanneer het platform precies af moet zijn, maar de verwachting is dat het in ieder geval nog in 2015 live gaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5590482). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.