Managed hosting door True

Nieuwe IT-markten laten tech-uitgaven stijgen

 

Europese organisaties besteden 28 procent van het tech-budget aan de adoptie van bedrijfstechnologie (bt). Europa loopt hiermee voor in verhouding tot Azië (25 procent), maar blijft achter op de Verenigde Staten (36 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Forrester.

Volgens het onderzoek ‘European Tech Market Outlook, 2015 To 2016’ van Forrester zullen de uitgaven op gebied van bedrijfstechnologie met bijna 12 procent groeien. Dit zijn technologieën die bedrijven helpen bij het verkrijgen, bedienen en behouden van klanten. Voor de traditionele it-uitgaven wordt een groei van 3,1 procent voorspeld.

Europa

In totaal groeit in Europa het tech-budget met 5,4 procent in 2015 en 4,1 procent in 2016. De Europese markt blijft hiermee groter dan de Aziatische markt, maar bestrijkt slechts  66 procent van de Amerikaanse markt. Binnen Europa zal de grootste groei plaatsvinden bij Scandinavië, Ierland en Frankrijk. Deze groei wordt op 5 procent geschat. Voor de Benelux verwacht Forrester een groei tussen de 1 en 3,5 procent.

Amerika geeft omgerekend 1105 miljard euro uit aan technologie. Voor west en centraal Europa wordt dit bedrag geschat op 684 miljard euro en in Azië op 515 miljard euro. Binnen Europa vormen het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk samen meer dan de helft van de tech-markt.

Big data

Software en technische consulting en systeemintegratie dragen het meest bij aan de groei van tech-uitgaven in Europa. Dit komt door de toename van mobiele applicaties, big data en data-analytics en klantgerelateerde toepassingen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5511447). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.