Managed hosting door True

Unit4 biedt zorgorganisatie BI uit de cloud

 

Cloudstrategie

Pieter van Foreest gaat Unit4 Zorgmonitor inzetten voor het snel verkrijgen van inzicht in de performance van de organisatie. De ouderenzorgorganisatie gaat de business intelligence (BI)-oplossing gebruiken om gegevens uit meerdere bedrijfssystemen eenvoudig en actueel te kunnen aanbieden aan het management. Het doel is het ontsluiten van stuurinformatie voor het management en zelfsturende teams. Daarnaast kan de zorgorganisatie het systeem ook inzetten voor verantwoording naar cli├źnten, zorgautoriteiten en gemeenten. Pieter van Foreest neemt de BI-oplossing af als clouddienst gebaseerd op het Azure-platform.

Pieter van Foreest ging begin 2014 op zoek naar een business intelligence-oplossing om het genereren en presenteren van managementinformatie te vereenvoudigen. Managementinformatie kwam tot stand met behulp van de op Excel-gebaseerde oplossing. Na een selectie en validatie bij een referentieklant, is Unit4 als voorkeursleverancier geselecteerd. Pieter van Foreest neemt Unit4 Zorgmonitor af vanuit het Azure-cloudplatform en is daarmee één van de eerste zorginstellingen in Nederland die BI as a Service gaat gebruiken.

Noodzakelijke technische werkzaamheden

Doorslaggevend bij de keuze voor Unit4 Zorgmonitor noemt Pieter van Foreest de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie voor de hele organisatie. In de visie van Pieter van Foreest is de BI-oplossing geen planning- en controlmodus, maar een systeem van en voor de zorg. De oplossing haalt de informatie uit het cliëntadministratie-, personeels-, rooster- en financiële systeem van Pieter van Foreest. Vervolgens zijn er diverse dashboards direct beschikbaar. Het is mogelijk om overzichten te maken zonder dat er technische werkzaamheden noodzakelijk zijn.

‘Bij integrale verantwoordelijkheid hoort snelle en correcte stuurinformatie’, zegt Martin van de Ruit, directeur Thuis bij Pieter van Foreest. ‘Met de inzet van Unit4 Zorgmonitor kunnen we een flinke slag maken om het management uit te rusten met de hulpmiddelen die anno 2015 nodig zijn voor sturing en grip op de organisatie. De medewerkers binnen onze teams willen we op termijn voorzien van stuurinformatie. Zo beschikken ook zij direct over de juiste informatie die hen helpt hun werkzaamheden beter uit te voeren. Op deze manier zijn we transparant richting cliënten, mantelzorgers, zorgautoriteiten en gemeenten en kunnen we onze bedrijfsvoering verder verbeteren.’

Dashboards en analyses

Unit4 Zorgmonitor bevat koppelingen voor veelgebruikte systemen in de zorg. De applicaties die Pieter van Foreest in gebruik heeft zullen worden ontsloten. De verzamelde informatie komt vervolgens in dashboards en analyses beschikbaar voor diverse niveaus. Ook kan het systeem zelf waarschuwingen sturen wanneer er bijvoorbeeld normen worden overschreden en (bij)sturing gewenst is.

‘Sturing en verantwoording is voor zorgorganisaties een belangrijker onderwerp dan ooit te voren’, meent Robert van Ginkel, salesmanager bij Unit4 BI Solutions. ‘Business intelligence is een uitstekend hulpmiddel om stuur- en verantwoordingsinformatie snel te genereren en te presenteren. We verwachten dat Unit4 Zorgmonitor bijdraagt aan efficiëntere sturing en vergroting van de transparantie.’

Pieter van Foreest

Pieter van Foreest behoort tot de twintig grootste ouderenzorgorganisaties in Nederland en biedt (thuis)zorg en welzijnsactviteiten in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. De organisatie telt 25 locaties, 3400 medewerkers en er zijn 2400 vrijwilligers actief.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5218448). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.