Managed hosting door True

Oracle zet vaart achter in-memory database

 

De eind vorig jaar aangekondigde in-memory database van Oracle is beschikbaar. Dat liet topman Larry Ellison gisteravond weten in een webcast. Daarmee begeeft het bedrijf zich op een snelgroeiende markt waarop ook IBM, Microsoft en SAP een gooi doen naar het marktleiderschap.

Dat de Oracle Database 12c nu ook volledig in het werkgeheugen van een server kan draaien, komt eerder dan analisten hadden verwacht. Het geeft aan dat Oracle de druk van concurrenten op dit vlak voelt. SAP biedt al een paar jaar Hana, waarmee zijn Business Suite software in het werkgeheugen kan worden gedraaid. Ook IBM, Microsoft en Teradata hebben databases die in het werkgeheugen kunnen draaien. Het voordeel van in-memory databases is dat bewerkingen sneller kunnen plaatsvinden, omdat er geen lees- en schrijfacties nodig zijn naar het opslagmedium. Volgens Oracle kan een database tot een factor 1000 sneller worden door gebruik te maken van de in-memory optie.

Real-time enterprise

In de webcast schetste ceo Ellison hoe bedrijven real-time enterprises kunnen worden als ze in staat zijn real-time data-analyses te combineren met zeer snelle transacties binnen bestaande applicaties. 'Een real-time enterprise neemt snelle, op data gebaseerde beslissingen, speelt direct in op klanteneisen en optimaliseert continu de belangrijkste processen', aldus de topman.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5110066). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.