Managed hosting door True

Chemiebedrijf Mercachem zet SAS Visual Analytics in

 

Pand van Mercachem

De Nijmeegse chemische dienstverlener Mercachem heeft SAS Visual Analytics aangeschaft. Deze datavisualisatie-software van SAS geeft managers en projectleiders van Mercachem inzicht in belangrijke bedrijfsprocessen waardoor zij hier beter op kunnen sturen. Zij beschikken over één basis-dashboard dat processen als projectmanagement, inkoop, planning en financiën ondersteunt. Er is geen hulp meer nodig van it-medewerkers voor het maken van rapporten, het inzoomen van details en het verder onderzoeken van data. Daarmee kan tijdwinst worden geboekt.

Mercachem voert in opdracht van chemieproducenten onderzoek uit naar nieuwe moleculen. Zo ontwikkelt en optimaliseert het bedrijf bijvoorbeeld nieuwe moleculen die worden toegepast bij het maken van nieuwe geneesmiddelen. Dit soort complexe en innovatieve projecten worden in nauwe samenwerking met klanten uitgevoerd. 'Het is essentieel dat onze bedrijfsprocessen goed op elkaar aansluiten en dat iedereen gebruik maakt van dezelfde data en inzichten. Met SAS Visual Analytics maken we hierin een belangrijke kwaliteitsslag', aldus Ruud Koolmees, ict-manager bij Mercachem.

Chemici

De 135 chemici van Mercachem kunnen met SAS Visual Analytics sterker sturen op het proces waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Op het moment dat het bedrijf een opdracht krijgt om een onderzoek uit te voeren, worden afspraken vastgelegd over de planning van de processen en welke chemicaliën worden gebruikt. Op basis daarvan worden mensen ingepland en chemicaliën ingekocht. Met SAS Visual Analytics wordt gedurende het project onder meer gemonitord hoeveel uren er aan het project zijn besteed, welke chemicaliën in welke hoeveelheid zijn gebruikt en hoeveel experimenten er binnen een project worden gedaan om tot een oplossing te komen voor de klant.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5047835). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.