Managed hosting door True

SAP zoekt beste Hana-business cases

 

SAP Nederland gaat op zoek naar de beste cases met Hana (High Performance Analytical Appliance). Deze ‘Real Time Enterprise Awards' worden toegekend aan organisaties dat Hana hebben ingezet als datamart, als business warehouse en als in-memory applicatie.

Het is SAP Nederland vooral te doen om de bedenker van de business case voor een analytische toepassing op basis van Hana te vinden. Voor toekenning van deze awards komen deelnemers van bedrijven in aanmerking, ongeacht de sector waarin zij opereren. Het kan gaan om zowel klanten als niet-klanten van SAP. De winnaar krijgt voor twee maanden gratis de beschikking over een SAP Hana-starterpakket met de analytische software en onderliggende hardware van HP, IBM, Fujitsu of Hitachi. Systeemintegratoren zijn Capgemini en Intenzz.

Drie scenario's

De inschrijvers voor de award worden bij het maken van een waardevolle propositie voor een actuele case bijgestaan door een ‘value engineer' van SAP. Voor de business case zijn drie mogelijke secenario's met SAP Hana uitgedacht.

Ten eerste is dit Hana ingezet als datamart. Daarmee is snel en flexibel  toegang mogelijk tot gegevens uit een erp-omgeving of een niet-SAP-bron (ontsluiting via SAP Business Objects).

Ten tweede is dat een SAP-business warehouse op Hana. Daarbij wordt het onderliggende (sql-)databasesysteem van het business warehouse vervangen door SAP Hana (in-memory). De laadtijd en de prestaties van de query verbeteren aanzienlijk, waardoor nieuwe rapportages sneller ter tafel komen.

Ten derde is dat SAP Hana met in-memory applicaties. Hiervoor wordt een appliance geladen met een direct te gebruiken analytische applicaties voor specifieke doeleinden. SAP levert er momenteel vier: Controlling and Profitability Analysis (COPA), Smart Metering (slimme energiemeters), Trade Promotion Management (TPM) en Strategic Work Force Management (SWFM).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4485956). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.