Managed hosting door True

Alibaba lanceert concurrent van ChatGPT

 

Alibaba

Het Chinese tech-conglomeraat Alibaba lanceert een nieuw model voor generatieve artificial intelligence (ai) dat wedijvert met ChatGPT. Alibaba Cloud, de backbone-business van de bedrijvengroep, wil het grootschalige taalmodel ‘Tongyi Qianwen’ integreren in zijn eigen diensten. Daarmee kan de gebruikerservaring worden verbeterd.

Net als OpenAI zal Alibaba Cloud dit grote model openstellen voor klanten en ontwikkelaars, waardoor ze tegen lagere kosten eigen ai-functies kunnen bouwen. Voorlopig kunnen alleen Chinese klanten van de cloud-dienst ermee testen. Bovendien is het de vraag of veel Westerse bedrijven interesse zullen hebben. Met hun data worden de grote taalmodellen gevoed. Maar er zal altijd vrees bestaan dat die data in verkeerde handen komen.

Met de tweetalige spreekvaardigheid in het Chinees en het Engels, wordt de ai-tool eerst ingezet op DingTalk, Alibaba's digitale samenwerkingsplatform voor kantoor en applicatie-ontwikkeling, en Tmall Genie, een IoT smart home-terminal.

De tool kan communicatie op de werkplek efficiënter maken. DingTalk zal bijvoorbeeld in staat zijn om vergaderingen samen te vatten, notulen te maken, e-mails op te stellen en een eerste ontwerp van een businessplan of promotieplan te maken met slechts eenvoudige input.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7492563). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Big data

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.