Managed hosting door True

HPE lanceert supercomputers voor bedrijven

 

abacus rekenkracht wiskunde

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lanceert nieuwe HPE Cray EX- en HPE Cray XD-supercomputers. De energie-efficiënte rekenaars zijn met hun klein formaat en lage prijs interessant voor het bedrijfsleven.

De nieuwe Cray-modellen maken supercomputing toegankelijk voor meer ondernemingen zodat zij inzichten beter kunnen benutten, problemen beter kunnen oplossen en sneller kunnen innoveren, aldus de fabrikant. De HPE Cray EX- en HPE Cray XD-supers zijn gebaseerd zijn op HPE's exascale-technologie voor computing-capaciteit, interconnectie, opslag, software en stroom- en koelingsopties. Ook zijn de supercomputers verrijkt met kunstmatige intelligentie en machine learning om veeleisende, data-intensieve workloads te faciliteren.

'We zijn een nieuwe fases in gegaan van het exascale-tijdperk, die wordt gekenmerkt door een enorme datagroei die geavanceerde modellering, simulatie, analyses en schaalbare ai-mogelijkheden vereist om resultaten te realiseren en innovatie te versnellen', aldus Trish Damkroger, productdirecteur HPC, AI & Labs bij HPE.

Door de kracht van supercomputing naar het bedrijfsleven te brengen, kunnen organisaties profiteren van modelleer- en simulatiemogelijkheden om digitale weergaves te maken. Die weergaves helpen hen te begrijpen hoe iets er in de fysieke wereld uit zal zien en presteren voordat het in productie wordt genomen. Bovendien kunnen bedrijven supercomputing gebruiken om grotere, robuuste artificiële-intelligentiemodellen bouwen en trainen op nuttige applicaties, zoals natural language processing en computer vision, om zo sneller resultaten te kunnen voorspellen.

HPE’s supercomputing-oplossingen zijn te gebruiken door ondernemingen in verschillende industrieën, zoals in de energiesector, olie en gas, financiële diensten, gezondheidszorg en biowetenschappen, afgestemd op hun datacentergrootte en budgetbehoeften.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7434381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.