Managed hosting door True

It-consultant CGI lijft het Franse Umanis in

 

Partners handen

Via zijn Franse dochter CGI France gaat it-consultant CGI het eveneens Franse Umanis inlijven. Dat bedrijf is gespecialiseerd in databeheer, ai en allerhande digitale oplossingen voor bedrijven, onder meer clouddiensten.

Het van oorsprong Canadese CGI is een van de grootste onafhankelijke it-consultants ter wereld, met 82.000 werknemers op de loonlijst en een omzet van meer dan twaalf miljard Canadese dollar. CGI betaalt zo’n 310 miljoen euro voor Umanis. Dat bedrijf werd opgericht in 1990 en draait met drieduizend medewerkers een omzet van 246 miljoen euro.

‘De combinatie van de activiteiten van CGI en die van Umanis zal onze aanwezigheid en positionering in West- en Zuid-Europa verder verdiepen’, zegt George Schindler, president en ceo van CGI. Voor Schindler is de aankoop op twee manieren een goed idee: het past binnen de buy-and-buildstrategie van CGI en fungeert tegelijk als katalysator voor toekomstige organische groei.

CGI levert een end-to-endportfolio, van strategisch it- en bedrijfsadvies tot systeemintegratie, beheerde it- en bedrijfsprocessendiensten en oplossingen op het gebied van intellectueel eigendom.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7330786). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.