Managed hosting door True

HCS Company neemt Lochbook over

 

HCS Company lijft Lochbook in, een bedrijf uit Zeist dat is gespecialiseerd in datavisualisatie en ‘observability’ op basis van Elastic. De gezamenlijke ambitie is om onder de noemer HCS Elastic de nummer één speler in Nederland op dit gebied te worden.

Het in maart 2019 opgerichte Lochbook bouwt, ondersteunt en ‘tweakt’ deze software voor het doorzoeken van omvangrijke databestanden. Haar klantenkring komt vooral uit de telecomindustrie. Mede-oprichter Ruud van den Oosterkamp werkte in die sector. Ook richt Lochbook zich op bedrijven op gebied van infrastructuur. En daar heeft de andere oprichter, Kaj Noppen, weer een achtergrond in.

Moderniseren it-omgeving

Alle activiteiten en medewerkers van Lochbook gaan op in HCS Company, een snelgroeiende it-dienstverlener die vooral inzet op open source en Red Hat-technologie. Het Amsterdamse bedrijf wil daarbij een brug slaan tussen ‘legacy’ en nieuwe, moderne, flexibele it. Doel is klanten te helpen bij het moderniseren van hun bestaande it-omgeving.

HCS Company-ceo Marko Seunninga verklaart de overname van Lochbook: ‘Elastic-expertise past uitstekend bij onze dienstverlening op het gebied van technisch applicatiebeheer, site reliability engineering en Red Hat-expertise.’ Ruud van den Oosterkamp denkt onder de vlag van HCS sneller te kunnen groeien.

Heere Blokhuis

Het oorspronkelijk Nederlandse zoek-technologiebedrijf Elastic ontwikkelt software die gegevens realtime en op schaal bruikbaar maakt. Denk aan zoekfuncties in apps, websites, binnen bedrijven, logboeken, apm, metrics, beveiliging en bedrijfsanalyses. Onlangs stapte Heere Blokhuis, Benelux-baas van SAS, over naar Elastic.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7295293). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Big data

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.