Managed hosting door True

Franse Dataiku haalt 400 miljoen dollar op

 

Dataiku

Florian Douetteau

De van oorsprong Franse startup Dataiku heeft in een Series E-investeringsronde 400 miljoen dollar opgehaald bij een rist nieuwe en bestaande investeerders, vooral private equity-fondsen. Het bedrijf wordt nu op 4,6 miljard gewaardeerd.

Dataiku werd in 2013 opgericht en bedient nu zo’n 450 klanten. Hun oplossing bestaat uit eenzelfde end-to-end platform voor het ontwerpen, implementeren en beheren van artificiële intelligentie (ai)- en analytics-toepassingen. Zelf noemen ze die aanpak ‘Everyday AI’. Dataiku levert vooraf gebouwde componenten en zorgt waar mogelijk voor automatisering om processen te stroomlijnen. Er werken nu ongeveer 750 mensen. 

De nieuwe investeringsronde stond onder leiding van Tiger Global, met deelname van verschillende bestaande investeerders, waaronder Iconiq Growth, CapitalG, FirstMark Capital, Battery Ventures, Snowflake Ventures en Dawn Capital. Ook hebben nieuwe investeerders zich gemeld, waaronder Insight Partners, Eurazeo, Lightrock en Datadog-baas Olivier Pomel.

‘Organisaties die Dataiku gebruiken, maken hun mensen beter - ongeacht of ze technisch geschoold zijn en in code werken of aan de zakelijke kant bijdragen met low- of no-code. Hierdoor zijn ze in staat om dagelijks betere beslissingen te nemen aan de hand van data’, zegt Florian Douetteau, mede-oprichter en algemeen directeur van Dataiku.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7225429). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.