Managed hosting door True

Broadcom wil SAS Institute kopen

 

Data analytics

Broadcom aast op SAS Institute, een van de grootste leveranciers van business intelligence en analytics software. Beide ondernemingen voeren volgens de Wall Street Journal bespreken over een overname. De Amerikaanse zakenkrant baseert zich op welingelichte bronnen.

Voor Broadcom, van huis uit een chipfabrikant, zou het de derde grote acquisitie zijn. Na de aankoop van CA Technologies (vroeger Computer Associaties) in 2018 voor negentien miljard dollar nam het oorspronkelijk uit Singapore stammende Broadcom in 2019 voor 10,7 miljard dollar  de zakelijke security software van Symantec over.

Daarvoor had Broadcom al eens geprobeerd Qualcomm over te nemen, maar voormalig president Donald Trump stak daar een stokje voor. Trump vond het uit oogpunt van veiligheid niet goed dat een Aziatische onderneming zo’n cruciale speler als Qualcomm kocht. Broadcom-baas Hock Tan besloot toen het hoofdkantoor van Singapore naar de VS over te plaatsen. Bovendien koos hij voor diversificatie. Behalve in chips ziet hij groei in zakelijke software. 

Een woordvoerder van SAS zegt in een reactie dat het bedrijf geen commentaar geeft op geruchten of speculaties. SAS dat in privéhanden is, zou ergens tussen de 15 en 20 miljard dollar waard zijn. Behalve in business intelligence (bi) en analytics is het bedrijf sterk in kunstmatige intelligentie en datamanagement. Al acht jaar achtereen is SAS leider in Gartner’s Magic Quadrant voor data science en machine learning platforms. Op dit veld behoren tot de grootste concurrenten IBM, Dataiku, Tibco en MathWorks. 


Jim Goodnight die SAS in 1978 samen met drie collega’s oprichtte, geeft nog steeds leiding aan het wat academisch getinte bedrijf. In Nederland zit SAS in Huizen (NH). De Belgische vestiging is in Tervuren. In beide gevallen huist men in een statig landhuis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7214438). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.