Managed hosting door True

Verbod op datahandel uitgesteld

 

De invoering van de Wet digitale overheid is vertraagd. Daardoor zijn afspraken over het verhandelen van gegevens, de verplichting van ‘privacy by design’ en de inzet van opensource binnen de overheid voorlopig niet verankerd in de wet.

De Wet digitale overheid, die privacybescherming steviger moet verankeren, lag ter goedkeuring in de Eerste Kamer. Na vragen van leden, vindt nu een aanpassing plaats. ‘De aangekondigde wijziging betekent dat de Wet digitale overheid voorlopig niet in werking zal treden’, schrijft de Eerste Kamer in een nieuwsbericht. Daarin staat dat de aanpassing na behandeling in de ministerraad voor advies wordt voorgelegd aan de Raad van State. Daarna volgt de behandeling in de Tweede en Eerste Kamer. 

In de aangepaste Wet digitale overheid komt een wettelijk verbod op het verhandelen van gegevens, terwijl de principes ‘privacy by design’ en ‘opensource’ in de wet worden opgenomen. 

De behandeling van de gewijzigde wet zal de nodige maanden in beslag nemen en komt voor rekening van het nieuwe kabinet dat na de verkiezingen van 17 maart zal worden gesmeed. Mocht de formatie op zich laten wachten, dan loopt de invoering nog meer vertraging op. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7147646). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.