Managed hosting door True

Belastingdienst belooft meer openheid over ai

 

Hans Timmermans, directeur datafundamenten & analytics bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst belooft vaker en duidelijker naar buiten te treden over de inzet van artificiële intelligentie. De dienst gaat naar eigen zeggen transparanter communiceren over de inzet van ai-toepassingen en zoekt actief het podium om dat verhaal te vertellen.

Dat doet de dienst bijvoorbeeld tijdens de vakbeurzen Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 30 oktober 2019 spreekt directeur datafundamenten & analytics, Hans Timmermans, over ai bij de Belastingdienst.

Tijdens die presentatie over ai, data en analytics bij de Belastingdienst gaat hij in op de techniek, toepassingen en effecten van kunstmatige intelligentie. Hij vertelt ook over privacy en beveiliging en geeft een inkijkje in risico- en schaalmodellen.

In aanloop naar die keynote tijdens de ict-vakbeurzen sprak Computable met Timmermans over de inzet van ai bij de overheidsdienst. Lees hier het interview over ai bij de fiscus. 

Vergrootglas

De hoofdverantwoordelijke voor ai en analytics bij de Belastingdienst vertelt in dat gesprek onder meer dat de inzet van ai onder een vergrootglas ligt en toepassingen uitgebreid worden getoetst.

Timmermans: ‘Er heerst veel wantrouwen over big data en ai, zeker als het gaat om de inzet bij de overheid. De abstractheid van het onderwerp geeft vleugels aan angst. Door duidelijkheid te geven, halen we de angst weg. Om die reden moeten wij heel transparant zijn; uitleggen waarom we ai inzetten en wat we ermee doen. Mensen moeten weten dat onafhankelijke controleurs de feitelijke algoritmen controleren en daarover publiceren.’

AI hoofdthema ict-vakbeurzen Jaarbeurs

Het hoofdthema van de vakbeurzen Infosecurity,  Data & Cloud Expo is Artificial Future. Tijdens die beurzen, die 30 en 31 oktober 2019 plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, gaan meerdere sprekers in op het onderwerp ai.

Bekijk via onderstaande links meer info over de ai-sessies in het sprekersprogramma van Computable:

-AI bij de Belastingdienst
-AI in een bi-modal security aanpak
-AI moet eerlijker en inclusiever, oprichter Civic AI-lab
-Demo: AI & IoT 'powered by' Azure
-Deep Learning for Inspection at Tata Steel
-Hoe kan AI ons helpen bij audits en certificeringen?
-AI From Idea to Solution: the key ingredients to successfully applying AI

Registreer hier voor gratis toegang tot de beurs en keynotes. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6821527). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.