Managed hosting door True

Digital Power stapt in bij data engineer Maneros

 

Digital Power heeft een belang van 49 procent genomen in Maneros, een specialist in data engineering en data science uit Eindhoven. VIa deze strategische deelneming wil de Amsterdamse dataspecialist zijn expertise op het vlak van data science uitbreiden en klanten beter kunnen ondersteunen.

Steeds meer organisaties maken hun beslissingen op basis van data, stelt René de Boer, algemeen directeur van Digital Power. 'Het is hierbij essentieel dat je data engineering op orde is. Je moet betrouwbare, schone en relevante data verzamelen en toegankelijk maken. Hiervoor is een goede data-infrastructuur nodig en kennis om datamodellen daadwerkelijk operationeel te maken. Dit is precies waar Maneros de kennis van Digital Power aanvult en ons team sterker maakt.

Meer mogelijkheden

Maneros is in 2009 opgericht door drie broers: Marnix, Victor en Lodewijk van den Broek (de laatste is overigens hier inmiddels gestopt). Er werken inmiddels vijf man bij het bedrijf. Door aansluiting te zoeken bij een grotere partij verwacht Marnix van den Broek te kunnen profiteren van een groter netwerk, meer faciliteiten en bredere capaciteiten om de expertise van Maneros beter uit te nutten.

Het bedrijf zegt de prestaties van bedrijfsprocessen te kunnen verbeteren door business vraagstukken te vertalen in data-gedreven toepassingen en geavanceerde modellen. Tot de klanten behoren onder andere de Nederlandse Spoorwegen, de Belastingdienst en VGZ.

Bij Digital Power werken 65 man. Het bedrijf is gespecialiseerd in advisering en de implementatie van analytics- en web tagging tools, 'customer experience reviews' en database-integraties. Ook organiseert Digital Power inspiratiesessies en trainingen over data en zijn dataprofessionals ook op interim-basis beschikbaar om extra capaciteit en expertise aan teams toe te voegen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6544543). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.