Managed hosting door True

Atos en Google openen ai-lab in Londen

Atos verkent mogelijkheden voor ai-lab in Benelux

 

Atos en Google Cloud hebben in Londen hun eerste lab voor kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) geopend. Hier wordt hun expertise op het gebied van ai gebundeld en de mogelijkheden tot samenwerking tussen publieke en private partijen verkend. Atos verkent de mogelijkheden om ook zo'n lab in de Benelux-regio te openen.

Het Atos AI Lab opent zijn deuren voor bedrijven en publieke organisaties in heel Europa om nieuwe technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie te beproeven. Zo worden business cases ontwikkeld die een indruk geven van de mogelijkheden die ai biedt, zoals de toepassing van sensortechnologie in de bevoorradingsketen van een energiebedrijf voor veiligere en efficiëntere processen, of de inzet van data-analyses en algoritmes die op basis van machine learning worden ontwikkeld om fraude in de financiële dienstverlening tegen te gaan.

Het lab stelt Atos in staat om haar aanbod op het gebied van data-analyse - Atos Codex Industry - te verrijken met data en technologie van Google. Dat moet klanten ondersteunen met sectorspecifieke oplossingen. Ook legt het laboratorium het fundament voor een ecosysteem met specialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie die uit heel Europa afkomstig zijn.

De expertise, projecten en innovaties van dit AI Lab wordt gedeeld met alle Atos-locaties, dus ook de Benelux kan hier gebruik van maken. Daarnaast kijkt Atos of het in de regio BTN (Benelux en The Nordics) een AI Lab kan opzetten.

Partnerschap

In april van dit jaar sloten Atos en Google Cloud een internationaal partnership voor de levering van veilige oplossingen op het gebied van de hybride cloud, machine learning en collaboratieve toepassingen. Atos selecteerde Google Cloud als voorkeursleverancier voor publieke cloud-oplossingen. Het Atos AI lab is een onderdeel van dit partnership met Google Cloud als antwoord op de behoefte van klanten die zich in een digitale transformatie bevinden. Atos heeft de intentie nog twee AI Labs te openen in Parijs en Dallas in de Verenigde Staten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6489623). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.