Managed hosting door True

The Datacenter Group koopt datacenters Rabo-fonds

Datacenterleverancier maakt flinke groeispurt door overname

 

The Datacenter Group

The Datacenter Group (TDCG) heeft twee datacenters van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund overgenomen. TDCG bezit door de zelfstandig gefinancierde overname ruim 20.000 vierkante meter aan serverruimte en 30 MegaWatt aan datacentercapaciteit in Amsterdam, Delft, Utrecht en Rotterdam. Het datacenter behoort daarmee naar eigen zeggen tot één van de grootste Nederlandse datacenterspelers.

Het bedrijf wil binnen enkele jaren groeien naar een landelijk dekkend netwerk van datacenters. TDCG levert zowel diensten aan grote cloudproviders en organisaties als ziekenhuizen, scholen, gemeenten, ministeries en bedrijven, die een combinatie willen maken tussen eigen apparatuur en publieke of private cloudoplossingen.

‘Het is bijzonder dat wij tussen alle buitenlandse reuzen zo groot zijn geworden en dat we de groei nog altijd met eigen geld weten te financieren’, zegt Siemon van den Berg, oprichter en ceo van TDCG. ‘Voor veel van onze klanten, zoals bijvoorbeeld Erasmus MC, Gemeente Delft en pensioenverzekeraar Brand New Day, is het belangrijk dat hun data fysiek dichtbij staat.'

Van den Berg vervolgt: 'Door deze overname kunnen wij klanten in de Randstad van dienst zijn met een datacenter in hun eigen achtertuin.’ Dat sluit volgens de datacenterdienstverlener aan op de groeiende behoefte bij bedrijven om hun privacygevoelige gegevens volgens de GDPR-wetgeving op te slaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6444850). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.