Managed hosting door True

Aantal Arcgis Online-organisaties passeert de duizend

 

Taart

Volgens Esri is het gebruik van Arcgis de laatste tijd sterk gegroeid; meer dan duizend Nederlandse organisaties gebruiken inmiddels het online geografisch informatiesysteem (gis); tezamen gaat het om zo'n 25.000 actieve gebruikers. Scouting Nederland is de duizendste organisatie; de allereerste organisatie die met Arcgis Online aan de slag ging is Royal HaskoningDHV.

Het aantal Nederlandse organisaties dat Arcgis Online gebruikt, heeft de grens van duizend doorbroken. Dat beweert Esri, de Amerikaanse leverancier van geografische informatiesystemen, zoals Arcgis en de cloudvariant Arcgis Online.

Scouting Nederland werkt al jaren met Arcgis maar is recent overgestapt op de online variant. Daarmee is de scoutingclub de duizendste organisatie die aan de slag is gegaan met Arcgis Online. Scouting Nederland verwacht hierdoor de informatieverstrekking aan groepen te kunnen verbeteren en makkelijker ter plekke ondersteuning te kunnen bieden bij evenementen, spelvormen en activiteiten.

Overstap

De allereerste Arcgis Online-organisatie blijkt Royal HaskoningDHV te zijn. Het advies- en ingenieursbureau stapte in 2012 over op de cloudvariant; er werken circa 325 medewerkers met zo'n Arcgis Online-account.

Het bedrijf noemt als voordeel dat met behulp van webmaps en webapps interactieve kaarten met klanten kunnen worden gedeeld. Dat kon voorheen alleen met eigen ontwikkelde viewers, gekoppeld aan een server. Daarnaast hoeft het gis-team binnen Royal HaskoningDHV minder bezig te zijn met het bewerken van data en het visualiseren daarvan in kaarten. Daarvoor biedt Arcgis Online voldoende standaard functionaliteit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6430442). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.