Managed hosting door True

ARM neemt data-bedrijf Treasure Data over

 

Deal handen schudden overname

De Britse chipbakker ARM neemt het Amerikaanse data analytics-bedrijf Treasure Data over. Het betaalt daar zo’n zeshonderd miljoen dollar voor, weet het persbureau Bloomberg. Treasure Data voorziet grote zakelijke klanten van een data management-platform

De overname wordt vooral gezien als een poging van ARM om een grotere rol te gaan spelen in het IoT-gebeuren. De producten van Treasure Data zijn immers vooral gespecialiseerd om met de grote hoeveelheden data om te gaan dat IoT-systemen produceren. Daarnaast levert het bedrijf ook applicaties voor bijvoorbeeld grote crm- en e-commerce-toepassingen. Naast de IoT-sector levert Treasure Data zijn waren ook aan onder meer de automotive branche en de retailindustrie.

ARM is vooral bekend van zijn chips die het ontwerpt voor smartphones, tablets en slimme horloges. In 2016 werd het bedrijf door het Japanse Softbank overgenomen voor meer dan 31 miljard dollar. Dat het het bedrijf menens is om in IoT door te breken, blijkt uit een overname in juni. Toen werd het Schotse Stream overgenomen, een bedrijf dat de communicatie tussen IoT-apparaten optimaliseert. ARM noemt de overname van Treasure Data ook expliciet ‘het laatste stukje in onze IoT-puzzel’.

Die puzzel heeft trouwens al een naam en wordt ARM Pelion gedoopt, een nieuw IoT-platform dat Arm wil gaan aanbieden en dat de technologie van Steam en Treasure Data combineert met het eigen ARM Mbed Cloud. De Britten bouwen zo hun eigen end-to-end-platform voor het internet der dingen. Het moet er voor zorgen dat bedrijven veilig en eenvoudig IoT-apparaten en de bijhorende data kunnen managen, ongeacht de schaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6426800). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.