Managed hosting door True

Philips pakt breed uit met nieuwe projectoren

 

Philips heeft in september vijftien nieuwe projectoren op de markt gebracht, waaronder een nieuwe reeks van drie Home Cinema-projectoren en drie projectoren voor de zakelijke markt.

De drie consumentenmodellen veranderen een woonkamer in een thuisbioscoop. De nieuwe modellen zijn de Astaire Deluxe, de Astaire met WVGA-resolutie en de Bogart Matchline met XGA-resolutie. Deze resoluties zorgen voor een natuurgetrouwe 16/9-beeldprojectie. Helderheidsniveaus tot 1000 lm (Astaire Deluxe) en een contrast tot 1800:1 (Bogart Matchline) zorgen voor een goede beeldkwaliteit, zelfs bij daglicht. De projectoren worden geleverd met afstandsbediening met lichtgevende toetsen, snelle ’plug-and-play’-installatie en een intuïtieve on screen display (OSD). Ofschoon ze primair ontworpen zijn voor voorbespeelde films op dvd, kunnen de projectoren tevens worden aangesloten op andere bronnen, zoals videorecorders, digitale camera’s en spelconsoles. De PIP (picture in picture)-modus (Bogart Matchline en Astaire Deluxe) biedt de mogelijkheid de beelden van twee aangesloten bronnen tegelijkertijd te bekijken. Het formaat van het geprojecteerde beeld is maximaal 100 inch (250 cm) bij een projectieafstand tot 3 meter. De trapeziumcorrectiefunctie (2D bij de Astaire Deluxe en de Bogart Matchline en 1D bij de Astaire) corrigeert een foutieve uitrichting van de projector ten opzichte van het projectievlak. Een 2,5x superzoomfunctie (zowel optisch als digitaal) bij de Astaire Deluxe en de Bogart Matchline biedt de mogelijkheid het beeldformaat optimaal aan te passen aan de kijk- en projectieafstand. Het Astaire-model heeft een digitale zoomfunctie met een bereik van 1,2x.

Philips introduceerde onder de naam cClear een productlijn van high-performance multimedia projectoren, inclusief modellen die voorzien zijn van een 802.11b (WiFi) wireless-LAN-verbinding. De cClear-lijn bestaat uit de cClear Air Brilliance draadloze projector met XGA-resolutie, de cClear Brilliance XG1 met XGA-resolutie en de cClear SV1 met SVGA-resolutie. Alle modellen hebben een helderheid van 2600 ANSI-lumen en kunnen twee presentaties, van verschillende bronnen, tegelijk projecteren. De cClear-projectoren calculeren zelf veranderingen in het geprojecteerde beeld. Hierdoor hoeven alleen deze veranderingen, en niet het volledige beeld, verzonden te worden. De installatie van de draadloze projectoren is intuïtief: zodra de projector aangezet wordt, verschijnt er een IP-adres dat in de internetbrowser gebruikt wordt om een download-koppeling met de computer tot stand te brengen. Verder is er geen cd-rom of andere software nodig voor de installatie. Alle projectoren in de cClear-serie zijn voorzien van Philips’ eigen SecurityMax-bescherming. Dit antidiefstalsysteem voorziet in een onuitwisbaar beeld dat bij het opstarten van de projector verschijnt en dat de eigenaar identificeert. Bovendien schakelt de projector na enkele uren gebruik uit, waarna hij alleen met een beveiligde autorisatiecode weer opgestart kan worden en is er een speciale poort voor een Kensington-slot om de projector ook fysiek te beveiligen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/96762). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.