Managed hosting door True

Microsoft wil antispyware verwerken in Vista

 

Microsoft bevestigt eerder rondgaande berichten dat het antispyware-functionaliteit verwerkt in de volgende Windows-versie, Vista. De Windows Antispyware-applicatie die nu los te verkrijgen is, wordt dus geïntegreerd in het besturingssysteem.

Dit blijkt uit een nieuwe proefversie, met meer functionaliteit dan voorgaande béta's en developers-builds, die maandag is uitgebracht. "De kernfunctionaliteit van Windows Antispyware wordt ingebouwd", zegt lead productmanager Greg Sullivan. "We willen basisbescherming bieden voor onbeheerde omgevingen, zoals thuisgebruikers en kleine bedrijven."

 

In de nu verschenen proefversie is de antispyware-code nog niet ingebouwd, maar het beheerelement Security Center verwijst er al wel naar. Microsoft stelt dat de functionaliteit in Windows Vista (codenaam Longhorn) nog in ontwikkeling is en dat de exacte vorm en bereik nu dus nog niet definitief is. Eerder heeft Microsoft al onder meer zijn webbrowser, e-mailclient, mediaspeler, im-client (instant messaging) en filmbewerkingsprogramma ingebouwd in Windows.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/906397). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.