Managed hosting door True

Herstel pc-verkopen schuift weer op

 

Een robuust herstel van de bestedingen binnen de pc-sector laat opnieuw langer op zich wachten dan aanvankelijk was voorspeld.

Dat blijkt uit de laatste prognoses van IDC. Het it-marktonderzoeksbureau gaat voor 2002 uit van 135,5 miljoen verkochte personal computers, een stijging van 1,1 procent vergeleken met het jaar ervoor.   Voor 2003 wordt gerekend op een groeipercentage van 8,4 procent. Dat lijkt op het eerste gezicht veel, maar IDC voorspelde afgelopen juni nog dat de groei volgend jaar 11,1 procent zou bedragen. Twee maanden geleden rekende de marktonderzoeker voor dit jaar nog op een groei van 4,7 procent.   Volgens IDC is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar het herstel in de pc-verkoop volkomen tot stilstand gekomen, omdat bedrijven opnieuw hun bestedingen aan nieuwe apparatuur hebben uitgesteld en tegelijkertijd consumenten de hand op de knip hielden.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8718). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.