Managed hosting door True

Visual Studio.Net moet ontwikkelaars lokken

 

Microsoft is niet tevreden met het aantal ontwikkelaars dat Visual Studio.Net gebruikt. Daarom komt de nieuwe release vrijwel gelijk met de nieuwe versies van .Net Server en SQL Server.

Everett, zoals de nieuwe versie van de geïntegreerde ontwikkelomgeving Studio.Net heet, moet meer programmeurs naar het platform lokken. De versie komt in het eerste kwartaal van 2003 op de markt. Er zit niet erg veel nieuwe technologie in. De software is opgepoetst, weeffouten zijn hersteld en de prestaties zijn versneld. Nieuw is de mogelijkheid applicaties te ontwikkelen voor programma’s die mobiele clients (draaiend onder Windows CE .Net) behoren te bedienen.   De vertraagde uitgave van Windows .Net Server komt waarschijnlijk het laatste kwartaal van dit jaar op de markt. Zodra dit besturingssysteem beschikbaar is, hebben ontwikkelaars gereedschap nodig om voor dit platform applicaties te schrijven. Niet geheel toevallig staat dan versie 2.0 van Visual Studio .Net voor de deur.   Een beta-versie van Yukon, Microsofts nieuwe release van Microsoft SQL Server, staat gepland voor de eerste helft van 2003. Visual Studio .Net wordt dan opnieuw in elkaar gestoken en krijgt een handigheidje ingebouwd waardoor programmeurs die niet zijn getraind in T-SQL (Transact-SQL) toch stored procedures kunnen bouwen door gangbaardere talen als Visual Basic, C, C++ of C# te gebruiken. T-SQL is een setje programmeeruitbreidingen dat Sybase en Microsoft gebruiken om bijvoorbeeld transactiebeheer in applicaties in te bouwen.   Door programmeren in SQL Server open te stellen voor niet-T-SQL-ontwikkelaars maakt Microsoft het nog aantrekkelijker voor programmeurs om voor het .Net-platform te gaan.   Teus Molenaar  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8508). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.