Managed hosting door True

TCO van Sun Solaris blijkt het hoogst

 

Amerikaanse bedrijsfanalisten hebben berekend dat de totale eigendomskosten (TCO) van het besturingssysteem Solaris het hoogste zijn. Het Windows-platform komt op de tweede plaats, Linux blijkt goedkoopst.

Onderzoeksbureau Robert Frances Group onderzocht bij veertien middelgrote en grote bedrijven de kosten van het in gebruik hebben van de drie platformen. Volgens de onderzoekers stijgen de kosten van Solaris na drie jaar tot 562.000 dollar. De kosten voor Windows zijn dan gestegen tot 191.000 dollar, Linux kost na drie jaar 75.000 dollar. De onderzoekers vergeleken de drie besturingssystemen onder meer op aanschaf, beheer, onderhoud, veiligheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid.   De Amerikaanse analisten concluderen dat it-managers proeven zouden moeten doen met Linux. "Ons onderzoek bewijst de vaak aangehaalde stelling dat met Linux flinke besparingen gehaald kunnen worden."   Volgens onderzoeksbureau IDC is de omzet uit de verkoop van Linux in 2001 met vijf procent gedaald ten opzichte van 2000, naar 80 miljoen dollar. IDC voorspelt tevens dat de verkoop tegen 2006 op 280 miljoen dollar zal uitkomen.   Het rapport van de Robert Frances Group staat op de site van IBM http://www-1.ibm.com/linux/RFG-LinuxTCO-vFINAL-Jul2002.pdf.   Gijs Hillenius  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8286). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.