Managed hosting door True

Lenovo treedt buiten Chinese landsgrenzen

 

Het Chinese Lenovo, dat eerder IBM's pc-divisie opkocht, treedt vanaf het eerste kwartaal komend jaar buiten de landsgrenzen met pc's onder eigen naam.

Lenovo produceerde reeds pc's vóór de inlijving van IBM's kwakkelende pc-tak. In thuismarkt China is het dan ook met voorsprong de grootste. Het aantal verkochte Lenovo-pc's was in het tweede kwartaal dit jaar drie keer zo groot als dat van de nummer twee, HP.

De Chinese computermaker wist daarmee zijn toppositie weer te heroveren. Het had in het tweede kwartaal een marktaandeel van 19 procent. HP volgt met 12,3 procent, waarna Dell komt met 9 procent.

De terugkeer naar de eerste plaats in de thuismarkt is deels te danken aan de overname van IBM's pc-groep, maar ook aan sterke marktgroei voor de hele Aziatische regio. De pc-afzet groeide daar 7 procent vergeleken met het eerste kwartaal en 17 procent ten opzichte van het tweede kwartaal een jaar eerder. Landen die daar veel aan bijdroegen, waren volgens onderzoeksbureau IDC China, Korea en Australië.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/813107). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.