Managed hosting door True

AMD maakt Athlon en Duron goedkoper

 

Chipproducent Advanced Micro Devices verlaagt de prijzen van zijn Athlon XP- en Duronprocessors voor zowel de bureau- als de schootcomputers.

De prijs van de Athlon XP voor desktopcomputers is met 5 tot 20 procent naar beneden gebracht, afhankelijk van het soort processor. De XP 2100+ kost 20 procent minder, de 2000+ ging 16 procent in prijs omlaag, de 1900+ 13 procent, de 1800+ 11 procent, de 1700+ 7 procent en ten slotte de 2200+ 5 procent. Alleen de Athlon XP 1600+ houdt dezelfde prijs. Bij de Athlons voor draagbare computers zijn de prijsverlagingen wat bescheidener, namelijk tussen de 4 en 11 procent.   De prijzen van de Duronchips, bedoeld voor de minder dure notebooks, worden fors verlaagd, tot maximaal 26 procent. Die maximale prijsverlaging betreft de 1,2GHz-variant. De 1,1GHz-uitvoering wordt met 22 procent in prijs verlaagd en de 1,3GHz Duron wordt 10 procent goedkoper.   Van AMD’s grote concurrent Intel worden voorlopig nog geen nieuwe prijsverlagingen verwacht. Zeker niet voor de introductie van de nieuwe 2,8GHz Pentium 4 voor bureaucomputers, die binnen een paar weken wordt gepresenteerd.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8040). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.