Managed hosting door True

Chiptoeleveranciers kijken uit naar herstel

 

De leveranciers van chipmachines hebben het zwaar. Na de klap van 41 procent over het vorige jaar, wordt voor dit jaar opnieuw een terugval van 19 procent voorspeld.

De jaarlijkse prognoses van de organisatie voor de chipindustrie Semiconductor Equipment and Materials International (Semi) zijn allerminst opbeurend. Ook de leveranciers die materialen en grondstoffen leveren voor chips moeten rekening houden met minder omzet. Om precies te zijn 13 procent minder naar 22,6 miljard dollar.   Ondanks de dramatische cijfers, denkt de Semi dat inmiddels het dieptepunt is bereikt. Voor volgend jaar wordt een krachtige opleving verwacht in de omzetten van 29 procent, gevolgd door een omzetspurt van 23 procent in 2004.   Volgens de Semi zijn de eerste tekenen van herstel - waaronder een beter gevulde orderportefeuille - al waar te nemen.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7974). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.