Managed hosting door True

Uitbesteding netwerken populair in Nederland

 

In Nederland besteedt 80 procent van de ondernemingen het beheer van hun bedrijfsnetwerk uit aan gespecialiseerde dienstverleners.

De uitbesteding van dat netwerkbeheer is overigens in heel Europa een trend, zo blijkt uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Rhetorik uitvoerde onder 295 Europese it-directeuren. Meer dan driekwart van de Europese bedrijven besteedt het beheer van haar bedrijfsnetwerk uit.   In Nederland gaf 80 procent van de ondervraagde bedrijven aan het netwerkbeheer uit te besteden. Daarmee ligt Nederland samen met Duitsland en Spanje op kop. In het Verenigd Koninkrijk blijkt 72 procent van de it-directeuren hun netwerkbeheer uit te besteden. Volgens een soortgelijk onderzoek van twee jaar geleden was dat destijds nog slechts 42 procent.   De opdrachtgever van het onderzoek, ’virtual network operator’ Vanco, gelooft dat dit hoge aantal verklaard kan worden door het feit dat de vraag naar value added services toeneemt nu netwerkinfrastructuur steeds meer een gebruiksartikel wordt. Daarnaast speelt volgens Vanco ook mee dat it-directeuren willen profiteren van eventuele prijsdalingen in de markt.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7812). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.