Managed hosting door True

NCSC waarschuwt voor MSI-lek in Intel BootGuard

 

Waarschuwing

Bij een ransomware-aanval op hard- en softwareleverancier MSI zijn private keys buitgemaakt. Het gaat onder meer om encryptie van Intel Bootguard. MSI raadt gebruikers aan om alleen updates uit te voeren die op de website van het bedrijf staan.

MSI meldde vorige maand dat het slachtoffer is geworden van een ransomware-aanval. Ict-beveiliger Binarly meldt nu dat daarbij privésleutels zijn gelekt. Het gaat onder meer om Intel BootGuard, een hardwarematige beveiligingsfunctie ontworpen om de vertrouwelijkheid en integriteit van het opstartproces van een systeem te waarborgen.

Het Nederlandse Nationaal Cyber Security Center (NCSC) heeft een waarschuwing uitgestuurd over het lek. Daarin staat dat kwaadwillenden een gelekte private key kunnen gebruiken om malafide firmware-, bios- en software updates te ondertekenen en zo beveiligingsmaatregelen omzeilen. Om dat uit te voeren,  moet een gebruiker wel eerst toegang tot het systeem hebben om de malafide update te installeren. Het NCSC heeft nog geen misbruik waargenomen, maar blijft de zaak volgen en geeft updates als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Volgens het NCSC heeft het incident niet alleen impact op de producten van MSI maar ook op die van andere hard- en softwareleveranciers. ‘Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat er de komende dagen nog meer kwetsbare producten gevonden worden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7502633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.