Managed hosting door True

Ook Apple geeft winstwaarschuwing af

 

HAARLEM - Apple schaart zich als het zoveelste bedrijf in de rij van technologiebedrijven dat zijn winst- en omzetdoelstellingen niet zegt te kunnen halen.

De computerproducent rekent over het huidige tweede kwartaal op een 10 procent lagere winst en een 9 procent lagere omzet. Het laatste komt neer op 1,4 tot 1,45 miljard dollar, in plaats van de eerder voorspelde 1,6 miljard dollar.   Financieel directeur Fred Anderson wijt de tegenvallende verwachtingen aan de aanhoudend zwakke vraag onder consumenten naar computers, met name in West-Europa en Japan waar de economische terugval inmiddels zwaarder begint door te werken dan in de Verenigde Staten. Bovendien bespeurt Anderson ook onder de professionele gebruikers, zoals grafisch ontwerpers, een toenemende hapering in de vraag.   Toch leek het er enkele weken geleden nog op dat de sterke vraag naar de iMac-computer Apple zou kunnen behoeden voor een terugval in de resultaten. Nu blijkt dat de verkoop van de iMac weliswaar naar wens verloopt, maar dat Apple op andere terreinen de omzetten niet voldoende op peil heeft weten te houden.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7494). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.