Managed hosting door True

Kadaster: Geen Capgemini maar Atos, Ilionx en Ordina

 

Het Kadaster heeft na een aanbesteding drie it-dienstverleners geselecteerd die de komende zes jaar (met een optie tot verlenging van twee keer één jaar) generieke diensten gaan leveren. Het betreft Atos, Ilionx en Ordina. De raamovereenkomst heeft een geschatte omvang van vijftig miljoen euro. Opmerkelijk is de afwezigheid van Capgemini: daaraan besteedde de landelijke organisatie voor het registreren en verstrekken van vastgoedgegevens in 2013 juist een groot deel van zijn automatisering aan uit.

De opdrachten die het Kadaster verstrekt zijn met een resultaatverplichting, een inspanningsverplichting of een combinatie van deze twee. Via een mini-competitie zal het Kadaster de gewenste dienstverlening bij de gecontracteerde Opdrachtnemers uitzetten.

Het zelfstandig bestuursorgaan (zbo) uit Apeldoorn wil niet meer afhankelijk zijn van één it-partner maar werken met extern in te huren it-teams van verschillende partners. Die gaan dan zelfstandig of in samenwerking met de zbo aan de slag.

[UPDATE] In 2013 sloot de organisatie nog een omstreden outsourcingscontract voor honderd miljoen euro met Capgemini waarbij zo'n negentig it'ers moesten overstappen. Die overeenkomst heeft een looptijd van maximaal tien jaar. Dit contract rondom werkplekbeheer, kantoorautomatisering en rekencentrum-dienstverlening staat los van de hier genoemde aanbesteding voor generieke dienstverlening die vooral te maken heeft met applicatiebeheer en -ontwikkeling, laat een woordvoerster weten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7471327). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.