Managed hosting door True

Computable vervolgt onderzoek securitybudgetten

Resultaten in magazine en op Cybersec Europe

 

Onderzoek survey geld budget

Computable Nederland en België doen opnieuw onderzoek naar de stand van zaken van securitybudgetten in de Benelux. Vorig jaar vond dit onderzoek voor de eerste keer plaats, in 2023 krijgt het een vervolg. De resultaten van het onderzoek worden in Nederland gepresenteerd in de magazinespecial over cybersecurity, in België worden de resultaten gepresenteerd tijdens de tweede dag van vakbeurs Cybersec Europe, die 19 en 20 april plaatsvindt in de Brusselse Expo. Deelnemen aan het onderzoek kan tot en met zondag 5 maart 2023.

Naar aanleiding van het onderzoek in 2022 ontving Computable meerdere verzoeken om het securitybudgetonderzoek te herhalen. Er zijn tal van securityonderzoeken beschikbaar in de markt, maar een gedegen kijk op besteding van budgetten ontbreekt. Het onderzoek vindt wederom Benelux-breed plaats. Algehele conclusie vorig jaar was dat ruim vijftien procent van het Nederlandse ict-budget aan security besteed wordt. Benelux breed ligt dit percentage op bijna zeventien procent.

Enigma Research neemt het onderzoek namens Computable af. Dit jaar wordt het onderzoek iets uitgebreid ten opzichte van 2022. Wederom komen zaken als ransomware, uitbesteding en het wel of niet inzetten van een soc aan bod. Maar dit jaar wordt er naast land ook gesegmenteerd naar type security en specifieke spelers die zich in een dergelijk deelsegment ophouden. Ook wordt er gekeken naar omvang van de organisatie, hoe het aantal securityspecialisten zich verhoudt ten opzichte van de totale ict-afdeling en welk percentage van het ict-budget besteed wordt aan security.

Verdeling securitybudget

In de vragen die specifiek over het securitybudget gaan, kijken we naar het aantal mensen dat werkt in een securityprofiel en dus vallen onder het securitybudget. Uiteraard vragen we naar de (geschatte) hoogte van het securitybudget en wat het aandeel hiervan is in het totale ict-budget. We verdelen cybersecurity grofweg in de vijf gebieden identify, protect, detect, respond en recover, zoals vastgelegd in het NIST Cyber Security Framework, en willen weten hoe het securitybudget hierover verdeeld is.

Dit jaar wordt er ook gevraagd met wat voor soort security de deelnemers met name bezig zijn. Hierin in een verdeling aangebracht waarin de verschillende delen van de markt worden afgedekt: applicatiebeveiliging, cloudbeveiliging, databeveiliging, endpoint-beveiliging, netwerkbeveiliging en securityawareness. Binnen deze gebieden vragen we de deelnemers ook om specifieke securityspelers te benoemen waarmee er wordt samengewerkt.

Deelname aan onderzoek

Ben jij als ict’er betrokken bij de securityontwikkelingen binnen jouw organisatie en heb je zicht op het securitybudget? Neem dan deel aan ons onderzoek. Ook iedereen met een securityprofiel ontvangt hierbij een uitnodiging. Deelnemen kan hier en kan tot en met zondag 5 maart 2023.

Resultaten onderzoek

Geïnteresseerd in de resultaten van het onderzoek naar de securitybudgetten? In Nederland kunnen deelnemers, mits ze aan enkele voorwaarden voldoen, een gratis abonnement op Computable aanvragen. In België kan op 19 en 20 aprilgratis de vakbeurs Cybersec Europe bezocht worden. Dit is een Europese beurs, bezoekers uit alle landen mogen deze cybersecuritybeurs bezoeken. Het programma begint inmiddels vorm te krijgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7463235). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.