Managed hosting door True

Twentse consolidatie: Direct ICT naar Exite ICT

 

Robbie Mulders, directeur van Exite ICT (links), en Harjo Kompagnie, oprichter van Direct ICT (rechts), ondertekenen het koopcontract.

Exite ICT lijft de kleinere branchegenoot Direct ICT uit Den Ham in. Met deze acquisitie versterkt het bedrijf uit Enschede zijn positie als Microsoft-dienstverlener in Twente.

Net als veel andere overnames betreft het hier een bundeling tussen Microsoft-partners. Op dit gebied is een flinke consolidatieslag gaande. Beide bedrijven leveren beheerdiensten aan het mkb. De toegevoegde waarde voor Exite is dat Direct ICT de nodige kennis heeft van business apps waaronder voor customer relationship management (crm) en webinterfaces. 

Robbie Mulders, directeur van Exite, ziet de werelden van Office-applicaties en business software steeds dichter bij elkaar komen. Bovendien versterkt Exite met deze aankoop zijn positie op gebied van de Azure-cloud en security. Ook cultureel is er een fit met het bedrijf uit Den Ham. 

Onder de paraplu van Exite kan Direct ICT klanten over een breder spectrum bedienen. Oprichter Harjo Kompagnie vindt dit een logische vervolgstap. Al zijn zeventien medewerkers verhuizen naar de thuisbasis van Excite in Enschede. Het spreekt Kompagnie ook aan dat Exite deel uitmaakt van Interstellar, een bundeling van merendeels regionale Microsoft-specialisten. 

Achter Interstellar zit Quadrum Capital. Afgelopen november voegde deze Twentse investeerder nog Qconferencing uit Diemen en Microsoft Teams-specialist Ask Roger! toe aan Interstellar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7299157). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.