Managed hosting door True

Ricoh slaat met Avantage it-servicehuis aan de haak

Plan leek zachte dood te sterven

 

Contract ondertekenen

Jaren geleden kondigde Ricoh Nederland aan een it-servicehuis te willen kopen. Dit om het productportfolio uit te breiden en minder afhankelijk te zijn van de printactiviteiten. Het plan leek een zachte dood te sterven, maar nu ligt er een goedkeuringsverzoek bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om it-dienstverlener Avantage uit Rotterdam in te mogen lijven.

Ricoh Nederland wil Avantage Groep en de dochtervennootschap Avantage Managed Solutions overnemen. Avantage Groep is een onderdeel van Demarrage-groep. Het bedrijf is opgericht in 1990, telt zo'n tweehonderd werknemers en bedient ruim achthonderd klanten.

Naast het hoofdkantoor in de Maasstad zijn er vestiging in Almere en Alphen aan den Rijn. Avantage kocht eerder zelf de it-bedrijven Dutchict, The Data Caretakers en ACC.

Toch overname

In 2014 kondigde Ricoh aan een middelgrote ict-dienstverlener te willen overnemen. Dit om te bouwen aan een 'managed services'-portfolio voor de kantooromgeving in aanvulling op de printeractiviteiten. Daarmee wilde het bedrijf inspelen op de afname van de printingvolumes en de groeiende vraag naar het beheren van werkplekken in een cloudinfrastructuur.

Die acquisitie ging uiteindelijk niet door, waarna Ricoh in Nederland ook nog eens in een forse reorganisatie terecht kwam. In 2019 sloot het bedrijf nog een intentieverklaring met Centric om samen totaaloplossingen op het gebied van documentbeheer en it-dienstverlening te leveren.

Nu is er dan toch gekozen om een it-dienstenpraktijk in huis te halen middels de beoogde overname van Avantage. Daarmee volgt Ricoh Nederland het spoor van andere landenvestigingen. Zo nam Ricoh België de afgelopen jaren drie it-bedrijven over (Upfront, Telesafe en Orbid) en waren er acquisities van onder andere MTI Technology (Verenigd Koninkrijk), Datavision (Duitsland) en Simplicity (Polen).  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7151557). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.