Managed hosting door True

LG-Philips opent lcd-fabriek in Zuid-Korea

 

HAARLEM - Philips en LG Electronics hebben in Zuid-Korea een productiefaciliteit geopend voor thin-film-transistor (tft)-lcd’s van de vijfde generatie.

De nieuwe fabriek heeft de naam P4 gekregen en is gevestigd in Kumi, Zuid-Korea. Daar zal de joint venture van Philips en LG tft-lcd’s produceren voor 15 en 18 inch desktop-monitoren en 15 inch notebook-pc’s, maar ook voor grotere lcd-televisies. P4 zal zijn volledige productiecapaciteit bereiken in de tweede helft van 2002, waarmee vóór het eind van het jaar een totaal aantal van zestigduizend ’sheets’ per maand zal zijn behaald. Daarmee wordt LG-Philips ’s werelds belangrijkste leverancier van grote tft-lcd’s. De joint venture is opgericht in juli 1999 en heeft haar hoofdkantoor in Seoul, Zuid-Korea.   P4 is op dit moment de grootste operationele productiefaciliteit en de eerste die grotere glassubstraten (1000 mm x 1200 mm) gebruikt, waarmee in de lcd-productie een hogere productiviteit en verwerkingscapaciteit van panelen wordt bereikt. Bovendien krijgt P4, als het eenmaal volledig operationeel is, de status van ’snelste lcd-fabriek on-line’, zo melden de twee ondernemingen fier.   "We zijn buitengewoon trots op datgene wat LG-Philips-LCD in de afgelopen drie jaar heeft bereikt," zegt Philips-president Gerard Kleisterlee. "Niet alleen als industrieel leider, maar ook als belangrijke leverancier voor Philips, waarmee het bedrijf in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de ontwikkeling door Philips van geavanceerde platte beeldschermtoepassingen. Wij zien ernaar uit samen een dergelijke positie te bereiken op de opkomende lcd-televisiemarkt, waar precies het soort groeikansen liggen waarvoor Philips zich in een ideale positie bevindt om deze optimaal te benutten, zowel met merkproducten alsook met leveringen aan belangrijke bestaande en nieuwe klanten."   Het Amerikaanse marktonderzoekbureau DisplaySearch voorspelt dat LG-Philips-LCD vóór juli 2002 15,2 procent van de wereldwijde ingangscapaciteit in glasoppervlak zal hebben bereikt. Meer dan zijn concurrenten. "Van 2001 tot 2006 zal de platte-beeldschermmarkt naar verwachting met 21 procent groeien tot 57 miljard dollar", verklaart Ross Young, president van DisplaySearch. "De voornaamste factoren voor deze groei zijn onder meer belangrijke vergrotingen in tft-lcd-capaciteit, gericht zijn op grootbeeldtoepassingen, maar ook de lagere tft-lcd-prijzen die de penetratie van de pc-markt hebben bevorderd en, recentelijk, de platte-televisiemarkt. Als eerste tft-lcd-fabrikant die een fabriek van de vijfde generatie online brengt, bepaalt LG-Philips de norm voor toekomstige fabrieken en kunnen tft-lcd’s een betaalbare, gangbare beeldschermoplossing worden, die uiteindelijk de rol van beeldbuizen over zullen nemen", aldus Young.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7068). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Grootste fout van Philips om met LG in zee te gaan. Daar zijn nu 65 mensen in Sittard de dupe van failliet en na 39 jaar hard voor Philips gewerkt te hebben staan ze daar met lege handen. We hebben bijna allemaal de leeftijd niet mee en bekijk het dan maar. Bedankt LG.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.