Managed hosting door True

Sun presenteert nieuwe Unix-OS Solaris

 

HAARLEM - Sun Microsystems heeft de nieuwe versie van zijn vlaggenschip - het Unix-besturingsysteem Solaris - gepresenteerd.

Solaris versie 9 bevat driehonderd nieuwe functies, maar zorgt er vooral voor dat gebruikers hun netwerken gemakkelijker kunnen runnen, hetgeen tevens leidt tot kostenbesparingen. Andere belangrijke integrale componenten van de nieuwe serversoftware zijn een application server en een ’firewall’, die het netwerk moet beschermen tegen ongewenste indringers. Daarnaast bevat Solaris 9 directory software voor het regelen van de accounts van de gebruikers van een netwerk.   "We hebben het hier over een totaal nieuw product", zo liet president en coo van Sun, Ed Zander, tijdens de persconferentie weten.   Volgens Zander kunnen ’met enig gemak’ producten van concurrerende bedrijven, zoals een application server van Bea Systems, op Solaris 9 worden ingeplugd. Met de samenbundeling van diverse software- en apllicatieopties in één besturingssysteem, hoopt Sun zijn concurrentiepositie tegenover directe rivalen als Microsoft en IBM te versterken.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7026). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.