Managed hosting door True

15 procent pc's draait nog op Windows 7

 

Vanaf dinsdag 14 januari levert Microsoft geen veiligheidsupdates meer voor zijn besturingssysteem Windows 7. Al draait in Nederland nog vijftien procent op Windows 7. Ook XP blijkt nog danig in gebruik.

Het was 2009, dus meer dan tien jaar geleden, dat Microsoft Windows 7 lanceerde. Het werd een populair besturingssysteem. Maar vanaf morgen is de officiële dienst dus voorbij, vermits het bedrijf dan ophoudt met de veiligheidsupdates voor Windows 7.

Zo gebruikt nog ongeveer een vijfde van de Nederlandse gebruikers zo’n verouderde versie van Windows, blijkt uit cijfers van StatCounter.

XP is overlever

Bijna dertien procent heeft nog een computer met Windows 7, dat is zowat één pc op acht. Al werken nog veel met Windows 8, 8.1, Vista of XP. Vooral het gebruik (toch nog altijd ruim een halve procent) van XP is opvallend. XP werd ruim achttien jaar geleden geïntroduceerd.

Al die verouderde Windows-versies kunnen een uitgelezen doelwit voor cybercriminaliteit vromen, vermits de grote meerderheid van alle malware-infecties op oudere Windowssystemen zouden plaatsvinden.

Marktaandeel in Nederland

Windows 10

77,2%

Windows 8.1

4,7%

Windows 8

2,0%

Windows 7

15,2%

Windows Vista

0,2%

Windows XP

0,6%

Bron: StatCounter

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6861460). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.