Managed hosting door True

Computest gaat Amber Alert-platform testen

 

alarm

Amber Alert heeft een samenwerking gesloten met Computest voor de performance testing van het online-platform. Sinds de start in 2008 heeft het kindervermissingsalarm een grote groei doorgemaakt. Om te blijven voldoen aan de vereisten en het massale aantal gelijktijdige bezoekers te kunnen verwerken, is het belangrijk dat de prestaties van het platform op niveau blijven.

Het platform is gebouwd om 24 uur per dag op elk ogenblik miljoenen bezoekers aan te kunnen zonder dat er extra capaciteit nodig is, licht Frank Hoen, oprichter van Amber Alert, toe in een persbericht. 'Het kan 7,5 miljoen requests per minuut verwerken. Dit lijkt veel, maar als je weet dat zo’n drie miljoen Nederlanders de alerts ontvangen en indirect twaalf miljoen Nederlanders deze onder ogen krijgen, kun je bedenken dat de site bij het versturen van een alarm berekend moet zijn op miljoenen gelijktijdige bezoekers.'

Als je een ontvoerd of vermist kind wilt opsporen, telt elke seconde, vervolgt Hoen. 'Om ervan verzekerd te zijn dat ons platform ons op kritieke momenten niet in de steek laat, hebben we gekozen voor een partnership met Computest.'

Het bedrijf uit Zoetermeer heeft ervaring met massale performance-testen en beschikt op dit vlak over specialistische kennis. Bij het in 2005 opgerichte Computest werken inmiddels zo'n honderd man.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6650195). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.