Managed hosting door True

HP maakt overname Compaq definitief rond

 

HAARLEM - Nadat vorige week het verzet van Walter Hewlett definitief werd gebroken, kan HP morgen het nieuwe fusiebedrijf officieel presenteren.

Met de overname van Compaq is uiteindelijk een bedrag van 18,6 miljard dollar gemoeid. Vanaf morgen kan op de beurs van New York worden gehandeld in aandelen ’HPQ’. Vandaag wordt de handel in Compaq-aandelen definitief beëindigd, nog voor de beurs open gaat. Hiermee komt een eind aan acht maanden van getouwtrek en het over en weer gooien met modder.   Wanneer het bedrijf morgen officieel van start gaat, zal het meteen duidelijk maken welke HP- en Compaq-producten worden gecontinueerd en welke niet. In ieder geval lijken de bedrijven flink te kunnen bezuinigen dankzij de fusie. Op de projecten van HP kan in 2003 twee miljard dollar worden bespaard en in 2004 zelfs 2,5 miljard dollar.   Het nieuwe bedrijf heeft ook al voor zichzelf bepaald op wie de komende jaren de ’jacht wordt geopend’. Wat betreft de pc-markt, en met name de marketing en logistiek daarvan, richt het zich op Dell Computer. Op de meeste andere markten beschouwt het IBM als de grote concurrent.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6636). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.