Managed hosting door True

IBM onthult specificaties voor nieuwe Cell processors

 

IBM zal vandaag de specificaties van de verwachte 'Cell' processors bekend maken in een poging de open-source computing designs te steunen. De specificaties worden bekend gemaakt in Barcelona.

Het bedrijf wil zo ontwikkelaars stimuleren applicaties te bouwen die met de Cell-processor kunnen werken, als het volgend jaar op de markt wordt gebracht. Dat specificaties van een chip uitgewisseld wordt met derden is niet zo verwonderlijk, maar volgens IBM zal het bedrijf de groep ontwikkelaars geen licentiegelden vragen of hen dwingen een nondisclosure contract te tekenen.

Jim Kahle, IBM’s hoofdontwikkelaar voor Cell, zegt dat het bedrijf in essentie ‘vier jaar aan intellectueel bezit aan de open-source gemeenschap schenkt’. Maar in één opzicht verschilt dit initiatief van IBM van open-source software programma’s zoals Linux: IBM houdt de rechten om de processor te maken.

De processor, die in samenwerking met Sony en Toshiba  wordt ontwikkeld, heeft negen aparte computing engines, kernen genaamd, die tegelijkertijd meervoudige functies kunnen uitvoeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/653980). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.