Managed hosting door True

SoftwareOne neemt Comparex over

 

Ict-dienstverlener Comparex komt in Zwitserse handen. SoftwareOne neemt het bedrijf volledig over van eigenaar Raiffeisen Informatik. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

SoftwareOne beschikt over een eigen platform voor software supply chain management. Ook Comparex richt zich op verschillende toepassingen voor software asset management. SoftwareOne stelt dat door de overname een wereldwijde speler ontstaat die bestaat uit 5500 medewerkers in 88 landen.

Comparex Nederland wil niet inhoudelijk reageren op het bericht en verwijst door naar Duitsland. Daar worden vragen alleen per mail aangenomen. Bij het personeel van het bedrijf is de overname dinsdagmiddag 9 oktober 2018 gemeld.

Comparex en SoftwareOne zijn in Nederland beide betrokken bij een grote aanbesteding bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Die opdracht met een waarde van 160 miljoen euro werd in het derde kwartaal van 2018 gegund aan Comparex, SofwareOne en Protinus en heeft een looptijd van vier jaar. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van de overname zijn voor die gunning. In vergelijkbare situaties moest een aanbesteding over doordat de opdracht in plaats van bij twee bij één partij terecht zou komen.    

Comparex stond al langer in de etalage. Het bedrijf komt voort uit een afsplitsing van de ict-divisie van chemiereus BASF.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6474745). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.