Managed hosting door True

’West-Europese pc-markt gaat weer groeien’

 

HAARLEM - Onderzoeksbureau Gartner Dataquest voorspelt dat de vraag naar pc’s in West-Europa tegen het eind van dit jaar weer voorzichtig gaat groeien.

Van dat herstel is momenteel nog weinig te merken, want in het eerste kwartaal van 2002 daalde in West-Europa de vraag naar personal computers met 4 procent. Gartner merkt echter op dat wereldwijd marktleider Dell Computers in de Emea-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) de sterkste verkoopgroei noteert.   Dell zag in de eerste drie maanden van het jaar de pc-verkopen stijgen met 8,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2001. Compaq noteerde echter een daling van 6,1 procent en IBM zelfs 13,6 procent. Volgens Gartner heeft Compaq te lijden onder onduidelijkheden rond de overname door HP en heeft IBM zelfstandig besloten tot een kleinere rol op de pc-markt.   Hoewel het onderzoeksbureau later dit jaar een voorzichtige groei voorspelt, zal het niveau van de verkopen waarschijnlijk onder dat van de hoogtijdagen in het jaar 2000 blijven steken, zo stelt Gartner.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6408). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.