Managed hosting door True

Ricoh verzorgt printdiensten bij Shell

 

Het Japanse printbedrijf Ricoh gaat de 98 kantoren wereldwijd van Shell voorzien van printdiensten. Daarvoor levert het onder meer duizenden multifunctionele printers en de bijbehorende software voor apparaatbeheer, documentbeheer en mobiel printen. De software wordt beheerd vanuit de cloud-infrastructuur van Shell. Twintig Ricoh-engineers bieden ondersteuning op locatie.

Ricoh is een Japanse leverancier van documentmanagement-oplossingen, it-diensten en printoplossingen. Voor Shell gaat het alle kantoren wereldwijd voorzien van de zogenaamde multifunctionele printers. Daarnaast voorziet Ricoh het olieconcern van de bijbehorende software. Het gaat om de producten Streamline NX (een suite met toepassingen en tools voor documentbeheer), Device Manager NX (software voor het beheer van printsystemen verspreid over diverse (internationale) locaties) en software om documenten vanaf een mobiele apparaten zoals laptop, smartphone of tablets te printen.

De software-oplossingen worden door Ricoh beheerd vanuit de cloud-infrastructuur van Shell. Bovendien zijn twintig Ricoh-engineers aangesteld om op de Shell-kantoren ondersteuning op de werkvloer te bieden. Dit betreft voornamelijk grotere Shell-locaties, zoals dedicated hubs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6327411). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.