Managed hosting door True

Unica ziet omzet en winst in 2017 toenemen

 

Technisch dienstverlener Unica ziet in 2017 de omzet met ruim 10 procent groeien tot 398 miljoen euro. Dat was in 2016 nog 359 miljoen euro. De netto winst komt uit op 17,6 miljoen euro. Dat is een groei van bijna 50 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Toen bedroeg de winst nog twaalf miljoen euro. Dat blijkt uit de financiële cijfers van het bedrijf.

Unica zegt dat de omzetstijging en de resultaatverbetering gerealiseerd zijn door autonome groei. Het bedrijf deed in 2017 twee overnames. Het betreft de industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation en de security management-specialist Nsecure. De financiële effecten van deze overnames worden naar eigen zeggen vanaf 2018 zichtbaar.

Unica levert zijn dienstverlening vanuit drie segmenten. Het onderdeel ‘Building Services’ boekte een omzet van 161 miljoen euro. Deze tak is goed voor een belangrijk deel van de zogenaamde terugkerende omzet van Unica. De omzet van de ‘Building Projects’-tak kwam uit op 77 miljoen euro.

De laatste tak, gespecialiseerde bedrijven, was goed voor een omzet van 159 miljoen euro. Het gaat om zeven ondernemingen die onder eigen naam in de markt opereren, waaronder de ict-leverancier. Het betreft Unica Fire Safety, Unica Security, Unica Building Automation, Unica Energy Solutions, Unica ICT Solutions, Unica Industry Solutions en Unica Datacenters.

Gekeken naar de vooruitzichten, verwacht Unica in de komende jaren een groei van de omzet richting de vijfhonderd miljoen euro. Dat wil de organisatie bereiken door een combinatie van autonome groei aangevuld met gerichte acquisities. Behoud van de sterke cultuur, decentraal leiderschap en de kenmerken van een familiebedrijf zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Naast de groei in omzet en winst, zag Unica het medewerkersbestand ook toenemen van 2017 naar 2201 mensen. Dat is een stijging van 10 procent. In de komende jaren verwacht Unica een groei naar 2800 fulltime personeelsleden. Tot slot werd in 2017 een nieuwe aandeelhouder aangesteld: Triton.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6318005). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.