Managed hosting door True

Overnames stuwen wederom omzetgroei ICT Group

Omzet groeit met 17 procent naar 105 miljoen, winst neemt toe naar 5,2 miljoen

 

Stijging

Net als in 2016 zijn ook in 2017 overnames de belangrijkste groeifactoren voor de winst en omzet van de ICT Group. Dit blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf vandaag bekendmaakt. ICT Group verwacht ook in 2018 verder te groeien, zowel door organische groei als door toekomstige overnames.

De omzet nam in 2017 toe met 17 procent naar 105 miljoen, waarvan 7 procent is veroorzaakt door organische groei. Maar liefst 10 procent is dus afkomstig van de (verdere integratie naar aanleiding van) overnames die het bedrijf in 2016 en 2017 deed, waaronder Nozhup, High Tech Solutions en NedMobiel. De nettowinst steeg met 4 procent naar 5,2 miljoen.

Het personeelsbestand is als gevolg van de overnames wederom flink gegroeid. Eind 2016 stond de teller op 919 fulltime medewerkers, eind 2017 telt het bedrijf meer dan duizend (1032) werknemers, waarvan 990 fulltimers.

Overnamepad

Jos Bleije, ceo van de ICT Group, over de cijfers: ‘De volledige integratie van Noxhup en HTS, gecombineerd met verdere investeringen in de organisatie, hebben geleid tot een krachtigere ICT Group. We willen voorop blijven lopen wat betreft technologische ontwikkelingen en groei is daarom opnieuw ons doel voor 2018. Dit willen we zowel organisch bereiken als door middel van overnames.’

De ICT Group heeft als doel om jaarlijks met 5 procent organisch te groeien. De rest van de groei wil het bedrijf halen uit overnames. Hierbij focust de onderneming met name op smart city en smart health-bedrijven. Zo neemt het bedrijf in maart 2018 Intraffic over, een specialist uit Nieuwegein die verkeersmanagement- en informatiesystemen levert. Dit jaar wil het bedrijf ook verdere stappen zetten wat betreft digitale transformatie. Doel hierbij is om meer in-house-oplossingen te ontwikkelen en verder te transformeren naar een complete ict-dienstverlener.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6315181). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.